Volkswagen T-Roc Forum banner

Mokro podłoga

652 views 11 replies 6 participants last post by  stonehaven2  
#1 ·
Mam T-Roc 1.5 SEL z 2019 roku z szyberdachem. Tylny podnóżek pasażera robi się bardzo mokry po deszczu. Serwis VW niczego nie znalazł, co mogłoby być przyczyną. Czy ktoś ma pomysł, co może być przyczyną?

#2 ·
Mam T-Roc 1.5 SEL z 2019 roku z szyberdachem. Tylna przestrzeń na nogi pasażera robi się bardzo mokra po deszczu. Serwis VW niczego nie znalazł, co mogłoby być przyczyną. Czy ktoś ma jakieś pomysły, co może być przyczyną?
Mam dwa T-Roc od nowości z panoramicznymi szyberdachami. Oba przeciekały od pierwszego dnia, głównie, ale nie wyłącznie, w przednich przestrzeniach na nogi. Oba miały liczne i czasami długie wizyty w salonie, a wszystkie naprawy na szczęście były objęte gwarancją. Wymieniono różne uszczelki, bez powodzenia, ostatecznie, po wskazówkach z centrali VW, wymieniono całą ramę w obu i za każdym razem szczęśliwie rozwiązało to problem. Morał z tej historii dla mnie będzie taki, żeby nie dodawać szyberdachu, jeśli będę miał kolejnego nowego VW!
Mam nadzieję, że dojdziesz do sedna swojego problemu. :)

#4 ·
Mam też szyberdach. Zauważyłem, że odpływy biegną wzdłuż tylnych drzwi, po metalowych elementach. Może trzeba je oczyścić z zanieczyszczeń?

#8 ·
Mam T-Roc 1.5 SEL z 2019 roku z szyberdachem. Tylna część podłogi pasażera po deszczu robi się bardzo mokra. Serwis VW niczego nie znalazł, co mogłoby być przyczyną. Czy ktoś ma jakieś pomysły, co może być przyczyną?
Miałem ten sam problem z Subaru mojej żony. Okazało się, że otwory drenażowe w progu były zablokowane uszczelniaczem. Musiałem bardzo powoli iść wzdłuż spodu progów, aż zauważyłem, gdzie znajdują się oryginalne otwory wiertnicze. Używając kawałka sztywnego drutu (użyłem kawałka drutu ogrodzeniowego), przebiłem się przez uszczelniacz i woda zaczęła lać się strumieniami. To rozwiązało mój problem.
Nie miałem jeszcze takiego problemu z naszym T-ROC "R" line z 74 roku 🤞

#9 ·
Mam T-Roc 1.5 SEL z 2019 roku z szyberdachem. Tylna przestrzeń na nogi pasażera robi się bardzo mokra po deszczu. Serwis VW niczego nie znalazł, co mogłoby być przyczyną. Czy ktoś ma jakieś pomysły, co może być przyczyną?
Możliwe zatkane otwory odpływowe pod Twoimi progami spowodowane uszczelnieniem podwozia. Miałem ten sam problem z Subaru mojej żony. Użyj kawałka bardzo sztywnego drutu (drutu ogrodzeniowego), szukaj powoli i ostrożnie na spodzie progów, aż znajdziesz, gdzie znajdują się otwory w progach, a następnie przepchnij drut przez nie, a mój problem został rozwiązany, ponieważ woda wypłynęła.
Mam nadzieję, że to rozwiąże również Twój problem.

#10 ·
Mam T-Roc 1.5 SEL z 2019 roku z szyberdachem. Tylna przestrzeń na nogi pasażera robi się bardzo mokra po deszczu. Serwis VW niczego nie znalazł, co mogłoby być przyczyną. Czy ktoś ma pomysł, co może być przyczyną?
Podkładka blokowała otwory drenażowe progu. Zlokalizuj, gdzie znajdują się otwory drenażowe progu, a następnie użyj kawałka sztywnego drutu ogrodzeniowego i przepchnij go od spodu progów, a woda wypłynęła z samochodu mojej żony.