We Connect broken?

All Volkswagen T-Roc related discussions
Tigermad
Posts: 497
Joined: Sat Jul 06, 2019 3:55 pm
Has thanked: 115 times
Been thanked: 122 times

We Connect broken?

Post by Tigermad » Wed Oct 09, 2019 7:34 am

Anyone else struggling with the app this morning? Mine says sorry unable to load data.
Troc Rline Line turmeric yellow/black ordered 11/07/19
Build week confirmed message on 19/07/19
Build week (confirmed) week 35
Status 5a in transit 27/08/19
Status 6 arrived in UK 05/09/19
Status 7 At dealer 11/09/19
Due for collection 19/09/19

twist
Posts: 618
Joined: Sun Mar 17, 2019 7:38 pm
Has thanked: 407 times
Been thanked: 166 times

Re: We Connect broken?

Post by twist » Wed Oct 09, 2019 7:53 am

Tigermad wrote:
Wed Oct 09, 2019 7:34 am
Anyone else struggling with the app this morning? Mine says sorry unable to load data.
The worst part about this is that some genius on the app team decided that when no data can be retrieved, it should show your car as unlocked with the windows open, lights on, etc. instead of just showing as “unknown”.
1.5 DSG SEL in Indium Grey
Park assist, rear view cam, driver assist pack plus, lumbar supports, “chilly bum” pack
Ordered: 19/03/19
Built: 10/06/19
Collected 01/07/19

User avatar
tiger tony
Posts: 113
Joined: Sat Apr 28, 2018 3:14 pm
Location: oxfordshire
Has thanked: 57 times
Been thanked: 65 times

Re: We Connect broken?

Post by tiger tony » Wed Oct 09, 2019 7:58 am

twist wrote:
Wed Oct 09, 2019 7:53 am
Tigermad wrote:
Wed Oct 09, 2019 7:34 am
Anyone else struggling with the app this morning? Mine says sorry unable to load data.
The worst part about this is that some genius on the app team decided that when no data can be retrieved, it should show your car as unlocked with the windows open, lights on, etc. instead of just showing as “unknown”.
Same problem here too. :x
T-Roc 1.5 dsg SEL Silver-White, Black roof. Driver assistance, Rear camera, Keyless, Lumbar, Winter Pack, Towbar, Twin horns and no roo !
Ordered - Sept 18
Collected - 29 Apr 19

Tigermad
Posts: 497
Joined: Sat Jul 06, 2019 3:55 pm
Has thanked: 115 times
Been thanked: 122 times

Re: We Connect broken?

Post by Tigermad » Wed Oct 09, 2019 7:59 am

twist wrote:
Wed Oct 09, 2019 7:53 am
Tigermad wrote:
Wed Oct 09, 2019 7:34 am
Anyone else struggling with the app this morning? Mine says sorry unable to load data.
The worst part about this is that some genius on the app team decided that when no data can be retrieved, it should show your car as unlocked with the windows open, lights on, etc. instead of just showing as “unknown”.
I know. It’s stupid. Is yours doing the same?
Troc Rline Line turmeric yellow/black ordered 11/07/19
Build week confirmed message on 19/07/19
Build week (confirmed) week 35
Status 5a in transit 27/08/19
Status 6 arrived in UK 05/09/19
Status 7 At dealer 11/09/19
Due for collection 19/09/19

User avatar
tiger tony
Posts: 113
Joined: Sat Apr 28, 2018 3:14 pm
Location: oxfordshire
Has thanked: 57 times
Been thanked: 65 times

Re: We Connect broken?

Post by tiger tony » Wed Oct 09, 2019 9:05 am

All back online now and working fine :)
T-Roc 1.5 dsg SEL Silver-White, Black roof. Driver assistance, Rear camera, Keyless, Lumbar, Winter Pack, Towbar, Twin horns and no roo !
Ordered - Sept 18
Collected - 29 Apr 19

twist
Posts: 618
Joined: Sun Mar 17, 2019 7:38 pm
Has thanked: 407 times
Been thanked: 166 times

Re: We Connect broken?

Post by twist » Wed Oct 09, 2019 9:11 am

Tigermad wrote:
Wed Oct 09, 2019 7:59 am
twist wrote:
Wed Oct 09, 2019 7:53 am
Tigermad wrote:
Wed Oct 09, 2019 7:34 am
Anyone else struggling with the app this morning? Mine says sorry unable to load data.
The worst part about this is that some genius on the app team decided that when no data can be retrieved, it should show your car as unlocked with the windows open, lights on, etc. instead of just showing as “unknown”.
I know. It’s stupid. Is yours doing the same?
Yes and happens too frequently. I also don’t understand the difference between the 2 refresh modes when you pull the page down partially or all the way to the second refresh icon and it says “hold for 3 seconds”.
1.5 DSG SEL in Indium Grey
Park assist, rear view cam, driver assist pack plus, lumbar supports, “chilly bum” pack
Ordered: 19/03/19
Built: 10/06/19
Collected 01/07/19

User avatar
vernerbongo2
Posts: 312
Joined: Mon Dec 24, 2018 1:18 am
Has thanked: 248 times
Been thanked: 57 times

Re: We Connect broken?

Post by vernerbongo2 » Thu Oct 10, 2019 9:59 am

Hit and miss with it as everyone else.
Tried demonstrating my lights/horn to colleges today ony to find I have to be within 328 feet of the car.
I would have loved it if it had a lot more functions as well.
Learn something new everyday 🙃

_20191010_102929.JPG

Manual 1.5 petrol R-line revenna blue with black roof/wing mirrors, mud flaps, towbar.
Registered 24/9/18 bought 10/12/18 (pre-reg with 25 miles) :P

Tigermad
Posts: 497
Joined: Sat Jul 06, 2019 3:55 pm
Has thanked: 115 times
Been thanked: 122 times

Re: We Connect broken?

Post by Tigermad » Thu Oct 10, 2019 7:29 pm

There’s a surprise not working again. Also the notification when you entered an area on the map worked for a few days then no notification since. I give up with the app.
Troc Rline Line turmeric yellow/black ordered 11/07/19
Build week confirmed message on 19/07/19
Build week (confirmed) week 35
Status 5a in transit 27/08/19
Status 6 arrived in UK 05/09/19
Status 7 At dealer 11/09/19
Due for collection 19/09/19

hikeimperial
Posts: 65
Joined: Fri Feb 01, 2019 8:00 am
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Re: We Connect broken?

Post by hikeimperial » Fri Oct 11, 2019 6:52 am

vernerbongo2 wrote:
Thu Oct 10, 2019 9:59 am
Tried demonstrating my lights/horn to colleges today ony to find I have to be within 328 feet of the car.
328 feet? Weird number oh wait it's 100m. You have to be within 100m.

trocsel
Posts: 113
Joined: Wed Oct 24, 2018 4:46 pm
Location: Birmingham
Has thanked: 7 times
Been thanked: 18 times

Re: We Connect broken?

Post by trocsel » Wed Oct 30, 2019 9:50 am

I updated my iPhone to iOS 13.2 this morning and now We Connect won’t work.

It says “Connecting” but then says something is wrong and for one to choose an active account and still not work when do that.

I have checked the App Store for an update of the app and no update available as yet.
2.0 SEL TDI 4MOTION 150PS 6 speed manual
Atlantic Blue Metallic
Sports suspension
Montego Bay 18” alloys
Winter Pack
Removable Towbar
Rear View Camera

Post Reply