Volkswagen T-Roc Forum banner
81 - 100 of 175 Posts
Jestem pewien, że wszystko zostanie bardzo szybko załatwione Impala, ponieważ bardzo sprawna i pomocna pani z obsługi klienta VW UK powiedziała: "przekazuje to do odpowiedniego działu"!
Czy to dział zaopatrzenia w toaletę?

Discussion starter · #82 ·
Nowy rok i nowa aktualizacja długotrwałego scenariusza "sprzedaliśmy ci to, zanim zadziałało"!

Pod koniec 2024 roku skontaktowałem się z ludźmi z Phonostar.de, do cholery, jeśli VW nie dba o swoich klientów, to chyba musimy zamienić posiadanie nowego samochodu w zrób to sam, witamy w koncepcyjnym samochodzie Lego. Niemcy powiedzieli, że kilka stacji z niezależnej grupy w Wielkiej Brytanii nie pozwoliło im używać swoich logo. Następnie wkrótce otrzymałem powiadomienie, że nadchodzi nowa aktualizacja, która będzie zawierała niektóre z brakujących stacji. Wysłałem im plik do pobrania w formacie zip wszystkich kafelków stacji w Wielkiej Brytanii, jak dostępne.

Witaj Ken
Jak założono, logo Capital i Gold nie są zawarte w tym pliku do pobrania. Właściciele nadawców wcześniej nie wyrazili zgody na ich użycie. Jednak logo zostaną uwzględnione w następnej aktualizacji.
Z poważaniem
Twój zespół phonostar

Następnie napisałem do ludzi, którzy wydają się kontrolować sporo "lokalnych stacji radiowych" w Wielkiej Brytanii, pytając, dlaczego u licha organizacja komercyjna miałaby dystansować się od wszystkich kierowców VW i słuchaczy potencjalnych reklam, odmawiając zgody na dodanie swoich logo...... gdyby to było moje, pobiegłbym W KIERUNKU, zainwestowałbym w, kupiłbym drinki dla każdego, kto mnie promuje! Otrzymałem odpowiedź...

Image
Jake (Global)
7 stycznia 2025, 15:59 GMT
Witaj Ken,

Dziękujemy za kontakt z Global.

Doceniam czas poświęcony na skontaktowanie się z nami w sprawie zapytania.

Udostępniłem to naszemu wewnętrznemu zespołowi i czekam na odpowiedź od zespołu.

Po tym, jak zespół skontaktuje się ze swoimi ustaleniami, skontaktuję się ponownie.

Doceniam cierpliwość w międzyczasie.

Wielkie dzięki,
Jake
Agent obsługi klienta
Image

Obejmuje to stacje takie jak Heart itp. Odpowiedź nadeszła 7 stycznia, więc zobaczmy, czy odkładanie sprawy może przynieść racjonalne myślenie do dość dziwnych pomysłów. Miej oko, sprawy mogą się zmienić.

Twój troskliwy OBSŁUGA KLIENTA.

Nowy rok i nowa aktualizacja długotrwałego scenariusza "sprzedaliśmy ci to, zanim zadziałało"!

Pod koniec 2024 roku skontaktowałem się z ludźmi z Phonostar.de, do cholery, jeśli VW nie dba o swoich klientów, to chyba musimy zamienić posiadanie nowego samochodu w zrób to sam, witamy w koncepcyjnym samochodzie Lego.
Niemcy powiedzieli, że kilka stacji z niezależnej grupy w Wielkiej Brytanii nie pozwoliło im używać swoich logo. Następnie wkrótce otrzymałem powiadomienie, że nadchodzi nowa aktualizacja, która będzie zawierać niektóre z brakujących stacji. Wysłałem im plik do pobrania w formacie zip wszystkich kafelków stacji w Wielkiej Brytanii.

Witaj Ken
Jak założono, logo Capital i Gold nie są zawarte w tym pliku do pobrania. Właściciele nadawców wcześniej nie wyrazili zgody na ich użycie. Jednak logo zostaną uwzględnione w następnej aktualizacji.
Z poważaniem
Twój zespół phonostar

Następnie napisałem do ludzi, którzy wydają się kontrolować sporo "lokalnych stacji radiowych" w Wielkiej Brytanii, pytając, dlaczego u licha organizacja komercyjna miałaby dystansować się od wszystkich kierowców VW i słuchaczy potencjalnych reklam, odmawiając zgody na dodanie swoich logo...... gdyby to było moje, pobiegłbym W KIERUNKU, zainwestowałbym w, kupiłbym drinki dla każdego, kto mnie promuje! Otrzymałem odpowiedź...

Image
Jake (Global)
7 stycznia 2025, 15:59 GMT
Witaj Ken,

Dziękujemy za skontaktowanie się z Global.

Doceniam czas poświęcony na skontaktowanie się z nami w sprawie zapytania.

Udostępniłem to naszemu wewnętrznemu zespołowi i czekam na odpowiedź od zespołu.

Po tym, jak zespół skontaktuje się z nami ze swoimi ustaleniami, skontaktuję się ponownie.

Doceniam cierpliwość w międzyczasie.

Z poważaniem,
Jake
Agent obsługi klienta
Image

Obejmuje to stacje takie jak Heart itp. Odpowiedź nadeszła 7 stycznia, więc zobaczmy, czy odkładanie sprawy na później może przynieść racjonalne myślenie w przypadku dość dziwnych pomysłów. Miej oko na rzeczy, mogą się zmienić.

Twój troskliwy wspierający KLIENTA.
Ja ze swojej strony doceniam Twoją i Impali pracę nad tym, ponieważ jest to dla mnie ogromny problem, ponieważ Hyundai i10 mojej żony ma o wiele więcej ikon stacji niż mój dwa razy droższy troc.....tak trzymać i dzięki (y)(y)(y)

Discussion starter · #84 ·
Ponieważ minęło tak dużo czasu, odkąd zaoraliśmy tę bruzdę, tak głęboką i straszną, jak jest, zauważam, że ostatnia aktualizacja bazy danych logo stacji to
Image

Z tej strony internetowej
.
Jeśli chodzi o moją rozmowę z "global", mogę tylko zaktualizować, że Jake, ich pracownik obsługi klienta, otrzymał dziś przypomnienie, że pytanie, które zadałem kilka miesięcy temu, wciąż pozostaje bez odpowiedzi. Mogę tylko przypuszczać, że jego "Zespół" ma albo bardzo długie spotkania, albo rzadko się spotyka!

Discussion starter · #85 ·
Dobre wieści, Jake z Global odpisał !!!
Witaj Ken,

Dziękujemy za skontaktowanie się z Global i za cierpliwość w związku z tym zapytaniem.

Jak wspomniałem w mojej początkowej wiadomości e-mail, udostępniłem Twoje zapytanie wewnętrznie zespołowi.

Obecnie nadal nie otrzymaliśmy aktualizacji od zespołu.

Będziemy nadal to badać i wrócimy do nich, gdy otrzymamy dalsze informacje.

Doceniam Twoją cierpliwość, podczas gdy to badamy.

Z poważaniem,
Jake
Przedstawiciel obsługi klienta
Image

Zatem po dwóch miesiącach brakuje odpowiedzi na pytanie, dlaczego ich niezależne logotypy stacji nie miały możliwości znalezienia się w systemie VW .... Zauważam, że nie ma również sugerowanej skali czasowej dla tej odpowiedzi. Zastanawiasz się, czy jako potencjalny reklamodawca w niezależnym radiu zastanawiałbyś się, dlaczego istnieje ta bariera w lokalizowaniu i korzystaniu z ich programów. Z pewnością w dzisiejszym natłoku mediów i informacji samochód jest jednym obszarem, w którym radio ma przewagę nad spragnioną ekranu mobilną publicznością.

Jeśli to dobra wiadomość, to jaka jest zła?

Z pewnością muszą istnieć inne firmy lub organizacje, które kompilują lub mogłyby kompilować loga stacji dla VW. Czy te loga nie są w domenie publicznej lub przynajmniej darmowe w użyciu? W końcu, z odpowiednim systemem rozrywki w samochodzie, właściciele mogą sami pobierać i instalować loga za darmo.

Dlaczego VW po prostu nie odetnie Phonostar (a może to Global jest winny?) lub nie pozwoli właścicielom dodawać loga samodzielnie?

Być może sytuacja się zmieniła i inne marki są w tej samej sytuacji, ale z tego, co czytałem gdzie indziej, są osoby, które doświadczają braku logotypów na swoich samochodach VW, ale mówią, że loga są obecne na ich samochodach innych marek.

To po prostu zbyt typowe dla VW i doświadczyliśmy tego wcześniej z danymi map nawigacyjnych i wymówką, że nie są odpowiedzialni. I oczekuje się od nas, że uwierzymy, że globalna firma z wpływami VW nie może wywrzeć presji na obecnych dostawców, aby naprawili te problemy lub zmienili dostawcę.

Wczoraj próbowałem zaktualizować bazę danych radia do wersji v1.31.56, ale wydaje się, że to nie działa. Kiedy wkładam pendrive do gniazda, na ekranie pojawia się informacja, że dostępna jest aktualizacja. Naciskam OK i pojawia się informacja, że aktualizacja zakończona, ale kiedy wchodzę w informacje o systemie, nadal widnieje wersja v1.31.50. Dlaczego VW po prostu nie pozwala nam dodawać własnych logo?

Pozdrawiam John

Wczoraj próbowałem zaktualizować bazę danych radia do wersji 1.31.56, ale wydaje się, że to nie działa. Kiedy wkładam pendrive do gniazda, na ekranie pojawia się informacja o dostępnej aktualizacji. Naciskam OK i pojawia się informacja o zakończeniu aktualizacji, ale kiedy wchodzę do informacji o systemie, nadal wyświetla się wersja 1.31.50. Dlaczego VW po prostu nie pozwala nam dodawać własnych logo?

Pozdrawiam John
@John_R_F zakładając, że dotarłeś do końca i zobaczyłeś zielony haczyk z informacją o zakończeniu aktualizacji oprogramowania (może to zająć kilka minut, zanim ostatecznie opadnie z góry)
Kiedy już tam jestem, zawsze naciskam i przytrzymuję pokrętło zasilania przez co najmniej 10 sekund, aż zniknie zegar, aby wymusić ponowne uruchomienie, a następnie informacje o moim systemie zgłaszają aktualizację jako nową 56.
@Ken Cabrio @Impala Muszę powiedzieć, że to najlepsza jak dotąd aktualizacja, jest dosłownie mnóstwo nowych logo, wielkich liter, gładkich, złotych i wielu innych. Zajęło trochę czasu przewijanie w górę i w dół głównej listy stacji, aby małe kafelki się pojawiły i wypełniły, ale nawet stacje bez kafelka, jeśli na nie kliknąłem, to w środku było przynajmniej logo do wyboru. Wciąż brakuje niewielkiej ilości, ale w końcu mam wyświetlacz mib3 bez brakujących logo.
@Ken Cabrio może twoje e-maile się opłaciły ;)

@John_R_F zakładając, że dotarłeś do końca i zobaczyłeś zielony haczyk z ukończoną aktualizacją oprogramowania (może to zająć kilka minut, zanim ostatecznie spadnie z góry)
Kiedy już tam jestem, zawsze naciskam i przytrzymuję pokrętło zasilania przez co najmniej 10 sekund, aż zniknie zegar, aby wymusić ponowne uruchomienie, a następnie informacje o moim systemie zgłaszają aktualizację jako nową 56.
@Ken Cabrio @Impala Muszę powiedzieć, że to najlepsza jak dotąd aktualizacja, jest dosłownie mnóstwo nowych logo, wielkich liter, gładkich, złotych i wielu innych. Zajęło trochę czasu przewijanie w górę i w dół głównej listy stacji, aby małe kafelki się pojawiły i wypełniły, ale nawet stacje bez kafelka, jeśli na nie kliknąłem, to w środku było przynajmniej logo do wyboru. Wciąż brakuje niewielkiej ilości, ale w końcu mam wyświetlacz mib3 bez brakujących logo.
@Ken Cabrio może twoje e-maile się opłaciły ;)
To dziwne, zielony haczyk pojawił się prawie natychmiast. Nacisnąłem przycisk zasilania przez 10 sekund, ale nie zaktualizował się. Szkoda, bo chcę gładkie logo radia.

Pozdrawiam John

To dziwne, zielony haczyk pojawił się prawie natychmiast. Nacisnąłem przycisk zasilania na 10 sekund, ale nie zaktualizował się. Szkoda, bo chcę gładkie logo radia.

Pozdrawiam John
Cześć John, jeśli zobaczyłeś zielony haczyk od razu, to się nie aktualizuje. Przepraszam, jeśli się wymądrzam, ale aktualizuję w następujący sposób i wydaje się, że działa za każdym razem.
Pobierz v1.31.56 z @Ken Cabrio linku phonestar w poście 84.
Wyodrębnij na pendrive USB-C, który jest pusty i sformatowany do fat32.
Powinieneś mieć tylko 2 foldery na pendrive, Meta i dane (nie zawarte w żadnym innym folderze)
Mam włączony silnik i radio.
Włóż pendrive USB i wiadomość powinna spaść z góry z informacją o dostępnej aktualizacji, a następnie naciśnij start.
Aktualizacja powinna zająć kilka minut
Poczekaj, aż pojawi się zielony haczyk i wybierz OK.
Wyjmij pendrive USB.
Naciśnij i przytrzymaj pokrętło zasilania przez minimum 10 sekund.
Jeszcze raz przepraszam, jeśli już to robisz.
Powodzenia

Cześć John, jeśli od razu zobaczyłeś zielony haczyk, to znaczy, że aktualizacja się nie powiodła. Przepraszam, jeśli się wymądrzam, ale aktualizuję w następujący sposób i wydaje się, że działa za każdym razem.
Pobierz v1.31.56 od @Ken Cabrio link phonestar w poście 84.
Wyodrębnij na pendrive USB-C, który jest pusty i sformatowany do fat32.
Powinieneś mieć tylko 2 foldery na pendrive, Meta i dane (nie zawarte w żadnym innym folderze)
Mam włączony silnik i radio.
Włóż pendrive USB i wiadomość powinna spaść z góry z napisem aktualizacja dostępna, a następnie naciśnij start.
Aktualizacja powinna zająć kilka minut
Poczekaj, aż pojawi się zielony haczyk sukcesu i wybierz OK.
Wyjmij pendrive USB.
Naciśnij i przytrzymaj pokrętło zasilania przez minimum 10 sekund.
Jeszcze raz przepraszam, jeśli już to robisz.
Powodzenia
Dzięki za próbę pomocy, ale zrobiłem to dokładnie tak, jak ty, ale nie zaktualizuje się. Zrobiłem v1.31.50 w zeszłym roku bez problemu.

Pozdrawiam John

Discussion starter · #92 ·
@John_R_F zakładając, że dotarłeś do końca i zobaczyłeś zielony haczyk z ukończoną aktualizacją oprogramowania (może to zająć kilka minut, zanim ostatecznie spadnie z góry)
@Ken Cabrio @Impala Muszę powiedzieć, że to najlepsza jak dotąd aktualizacja, jest dosłownie mnóstwo nowych logo, wielkich liter, gładkich, złotych i wielu innych. Zajęło trochę czasu, zanim przewinąłem w górę i w dół główną listę stacji, aby małe kafelki się pojawiły i wypełniły, ale nawet stacje bez kafelka, jeśli na nie kliknąłem, to w środku było przynajmniej logo do wyboru. Wciąż brakuje niewielkiej ilości, ale w końcu mam wyświetlacz mib3 bez brakujących logo.
@Ken Cabrio może twoje e-maile w końcu się opłaciły ;)
:)
musiałem kopnąć drzewo, żeby owoce spadły!

Dzięki za pomoc, ale zrobiłem to dokładnie tak jak ty, ale nie aktualizuje się. Zrobiłem v1.31.50 w zeszłym roku bez problemu.

Pozdrawiam John
Cześć John - mam dokładnie taki sam wynik.

Zaktualizowałem z v1.31.48 do v1.31.50 dzisiaj ... bez problemu, a Informacje o systemie pokazują zaktualizowaną wersję bazy danych radia.

Następnie pobrałem v1.31.56 i przeszedłem przez ten sam proces aktualizacji. Uwaga: strona Phonostar nie oferowała nowej wersji, gdy wpisałem własny numer części urządzenia, więc użyłem numeru z postu Ken Cabrio powyżej. (patrz poniżej wyjaśnienie, dlaczego nie instaluje się).

System poinformował, że aktualizacja jest dostępna i poprawnie wyświetlił nową wersję, ale tym razem zielony znacznik pojawił się prawie natychmiast, a Informacje o systemie nadal pokazują v1.31.50. Jednak w moim przypadku myślę, że mam wyjaśnienie.

Jak pisałem wcześniej w tej dyskusji (patrz #75), kiedy dostałem nowy samochód pod koniec listopada 2024 roku, sprawdziłem i zanotowałem wszystkie wersje sprzętu i oprogramowania. Odkryłem, że numer części sprzętu mojej jednostki centralnej MIB3 różni się od prawie wszystkich innych, które ludzie cytowali lub pokazywali na zdjęciach. Mój numer części urządzenia to 3G8035816, podczas gdy większość innych numerów części, które udało mi się ustalić, to 3G5035820 + litera sufiksu (A, B, C, D itp.).

Więc o co pytasz?

Cóż, jeśli wpiszę numer części mojego urządzenia 3G8035816 w narzędziu stacji radiowej Phonostar, oferuje ono MQB3_OI_JND_Europe_v1.31.50.zip jako najnowszy plik stacji radiowej dostępny do pobrania, ale jeśli wpiszę numer części urządzenia Ken Cabrio (3G5035820K), oferuje nowy plik MQB3_OI_NonGP_JND_Europe_v1.31.56.zip.

Problem, który mam (i być może ty też masz), można znaleźć, patrząc na części nazw plików, a także na zawartość plików zip i porównując je z wersją SW Train dla mojego samochodu (znajdującą się w ukrytym menu inżynieryjnym, trzymając palec na przycisku Menu, aż pojawi się czerwone menu inżynieryjne, a następnie wybierając Informacje o wersji).

Image

Wersja Info (SW Train) dla mojego samochodu to MOI3GP_EUVWMQB_P5160J.

Nazwy plików i SW Train składają się z kombinacji identyfikujących platformę samochodu (MQB), model informacyjno-rozrywkowy (MIB3), region (EU=Europa) itp.

Większość tych plików z logo stacji radiowych może być używana w wielu wersjach sprzętu (numer części urządzenia) i oprogramowania jednostki centralnej (wersja SW Train) i dlatego mogłem zaktualizować do v1.31.50 za pomocą pliku MQB3_OI_JND_Europe_v1.31.50.zip.

Ale krytyczną rzeczą jest tutaj GP w SW Train mojego samochodu w porównaniu do NonGP w nowej nazwie pliku v1.31.56. Innymi słowy, ten nowy plik v1.31.56 wydaje się wykluczać mój samochód.

Myślę więc, że proces aktualizacji sprawdza, czy nowe dane mają zastosowanie do sprzętu i oprogramowania jednostki centralnej samochodu, ale zamiast wyświetlać pomocny komunikat, że tak nie jest, po prostu wychodzi i wyświetla zielony znacznik, aby wskazać, że jest gotowy.

Cześć John - Mam dokładnie ten sam wynik.

Zaktualizowałem z v1.31.48 do v1.31.50 dzisiaj ... bez problemu, a Informacje o systemie pokazują zaktualizowaną wersję bazy danych radia.

Następnie pobrałem v1.31.56 i przeszedłem przez ten sam proces aktualizacji. Uwaga: strona Phonostar nie oferowała nowej wersji, gdy wpisałem własny numer części urządzenia, więc użyłem numeru z postu Ken Cabrio powyżej. (patrz poniżej wyjaśnienie, dlaczego się nie instaluje).

System powiedział, że aktualizacja jest dostępna i poprawnie wyświetlił nową wersję, ale tym razem zielony haczyk pojawił się prawie natychmiast, a Informacje o systemie nadal pokazują v1.31.50. Jednak w moim przypadku myślę, że mam wyjaśnienie.

Jak pisałem wcześniej w tej dyskusji (patrz #75), kiedy dostałem nowy samochód pod koniec listopada 2024 roku, sprawdziłem i zanotowałem wszystkie wersje sprzętu i oprogramowania. Odkryłem, że numer części sprzętowej mojej jednostki centralnej MIB3 różni się od prawie wszystkich innych, które ludzie cytowali lub pokazywali na zdjęciach. Mój numer części urządzenia to 3G8035816, podczas gdy większość innych numerów części, które udało mi się ustalić, to 3G5035820 + litera sufiksu (A, B, C, D itp.).

Więc o co pytasz?

Cóż, jeśli wpiszę numer części mojego urządzenia 3G8035816 w narzędziu stacji radiowych Phonostar, oferuje ono MQB3_OI_JND_Europe_v1.31.50.zip jako najnowszy plik stacji radiowych dostępny do pobrania, ale jeśli wpiszę numer części urządzenia Ken Cabrio (3G5035820K), oferuje nowy plik MQB3_OI_NonGP_JND_Europe_v1.31.56.zip.

Problem, który mam (i być może ty też), można znaleźć, patrząc na części nazw plików, a także na zawartość plików zip i porównując je z wersją SW Train dla mojego samochodu (znalezioną w ukrytym menu inżynieryjnym, trzymając palec na przycisku Menu, aż pojawi się czerwone menu inżynieryjne, a następnie wybierając Informacje o wersji).

View attachment 7349

Informacje o wersji (SW Train) dla mojego samochodu to MOI3GP_EUVWMQB_P5160J.

Nazwy plików i SW Train składają się z kombinacji identyfikujących platformę samochodu (MQB), model informacyjno-rozrywkowy (MIB3), region (EU=Europa) itp.

Większość tych plików z logo stacji radiowych może być używana w wielu wersjach sprzętu (numer części urządzenia) i oprogramowania jednostki centralnej (wersja SW Train) i dlatego mogłem zaktualizować do v1.31.50 za pomocą pliku MQB3_OI_JND_Europe_v1.31.50.zip.

Ale krytyczną rzeczą jest tutaj GP w SW Train mojego samochodu w porównaniu do NonGP w nowej nazwie pliku v1.31.56. Innymi słowy, ten nowy plik v1.31.56 wydaje się wykluczać mój samochód.

Myślę więc, że proces aktualizacji sprawdza, czy nowe dane mają zastosowanie do sprzętu i oprogramowania jednostki centralnej samochodu, ale zamiast wyświetlać pomocny komunikat, że tak nie jest, po prostu wychodzi i wyświetla zielony haczyk, aby wskazać, że jest gotowy.
Dokładnie tak @Impala moja jednostka centralna jest taka sama jak @Ken Cabrio, ale kończy się na H.
Wyjaśniłeś coś podobnego, kiedy chciałem zaktualizować oprogramowanie układu napędowego z 0330 do 0516 (cieszę się, że posłuchałem twojej rady i się tym nie przejmowałem) mam nadzieję, że phonestar zrobi wersję, z której ty i inni będziecie mogli korzystać, ponieważ naprawdę dogoniła wiele brytyjskich stacji komercyjnych (y)(y)

Zgadza się @Impala mój główny moduł jest taki sam jak @Ken Cabrio, ale kończy się na H.
Wyjaśniłeś coś podobnego, kiedy chciałem zaktualizować oprogramowanie układu napędowego z 0330 do 0516 (cieszę się, że posłuchałem Twojej rady i się tym nie przejmowałem) mam nadzieję, że phonestar zrobi wersję, z której Ty i inni będziecie mogli korzystać, ponieważ naprawdę dogoniła wiele brytyjskich stacji komercyjnych (y)(y)
Dzięki, i tak, nie widziałem dużej różnicy w aktualizacji do v1.31.50, jak wszyscy inni wcześniej zgłaszali.

Niczego innego się nie spodziewałem, ale pomyślałem, że spróbuję, żeby potwierdzić, że aktualizacja może zostać zainstalowana przed wypróbowaniem nowej v1.31.56.

Numer części mojego urządzenia to 3g5035816p i po wprowadzeniu na stronie Phonostar oferuje v1.31.56 do pobrania, ale nie instaluje się. Zatem inny scenariusz niż doświadczenie Impali.

Pozdrawiam
John

Mój numer części urządzenia to 3g5035816p i po wprowadzeniu na stronie Phonostar oferuje v1.31.56 do pobrania, ale nie instaluje się. Zatem inny scenariusz niż doświadczenie Impali.

Pozdrawiam John
Dzięki za te informacje John. Też ciekawe.

Masz pierwszego T-Roca, o którym wiem, z tym numerem części urządzenia (3G5035816P).

Osiem innych, o których wiem, ma 3G5035820 z różnymi literami w sufiksie, podczas gdy @poleposition i ja mamy 3G8035816 (mój ma sufiks B).

Czy to tylko zbieg okoliczności, że po podzieleniu każdego z tych numerów części na 2 grupy po 5 znaków i 4 znaki, każdy z nich ma wspólne grupy, jak pokazano w tej tabeli...
3G5035816[/TD>

[TD]3G503[/TD>
[TD]5816[/TD>
3G5035820[/TD>

[TD]3G503[/TD>
[TD]5820[/TD>
3G8035816[/TD>

[TD]3G803[/TD>
[TD]5816[/TD>
[TD]
[TD]
[TD]

Jeśli chodzi o Phonostar, 3G8035816 @poleposition jest rozpoznawane, a najnowsza wersja stacji radiowej jest zgłaszana jako „v1.31.50 z 31.03.2024”. Mój samochód ma ten sam numer części urządzenia, ale z sufiksem B (3G8035816B), ale Phonostar zgłasza, że ten numer części nie został znaleziony, chociaż pomyślnie zainstalowałem v1.31.50 zgodnie z specyfikacją dla 3G8035816.

Sugeruje to, że Phonostar może nie być w pełni aktualny z tym, co wysyła VW i to tylko przypuszczenia, kiedy lub czy v1.31.56 zostanie zaktualizowany lub zostanie wydana nowsza wersja dla @poleposition i mojego samochodu.

Dzięki za te informacje John. Też ciekawe.

Masz pierwszego T-Roca, o którym wiem, z tym numerem części urządzenia (3G5035816P).

Osiem innych, o których wiem, ma 3G5035820 z różnymi literami sufiksów, podczas gdy @poleposition i ja mamy 3G8035816 (mój ma sufiks B).

Czy to tylko zbieg okoliczności, że po podzieleniu każdego z tych numerów części na 2 grupy po 5 znaków i 4 znaki, każdy z nich ma wspólne grupy, jak pokazano w tej tabeli...
3G5035816[/TD>
[TD]3G503[/TD>
[TD]5816[/TD>
3G5035820[/TD>
[TD]3G503[/TD>
[TD]5820[/TD>
3G8035816[/TD>
[TD]3G803[/TD>
[TD]5816[/TD>
[TD]
[TD]
[TD]

Jeśli chodzi o Phonostar, to @poleposition's 3G8035816 jest rozpoznawane, a najnowsza wersja stacji radiowej jest zgłaszana jako 'v1.31.50 z 31.03.2024'. Mój samochód ma ten sam numer części urządzenia, ale z sufiksem B (3G8035816B), ale Phonostar zgłasza, że ten numer części nie został znaleziony, chociaż pomyślnie zainstalowałem v1.31.50 zgodnie ze specyfikacją dla 3G8035816.

Sugeruje to, że Phonostar może nie być w pełni aktualny z tym, co wysyła VW i można tylko zgadywać, kiedy lub czy v1.31.56 zostanie zaktualizowany lub zostanie wydana nowsza wersja dla @poleposition i mojego samochodu.
Cześć Impala. Wygląda na to, że pobieranie jest dla wersji sprzętowych H10, H11 i H12. Moja wersja sprzętowa to H25. Co za bałagan, nie mogli tego bardziej skomplikować, gdyby próbowali.
Uwielbiam ten samochód, ale technologia mogłaby i powinna być o wiele lepsza.

Pozdrawiam John

Cześć Impala. Wygląda na to, że pobieranie jest dla wersji sprzętowych H10, H11 i H12. Moja wersja sprzętu to H25. Co za bałagan, nie mogli tego bardziej skomplikować, nawet gdyby próbowali.
Uwielbiam ten samochód, ale technologia mogłaby i powinna być o wiele lepsza.

Pozdrawiam John
Mój sprzęt to H22, więc @Impala może dodać do swojej tabeli, że działa z radiem 56.
H22 jest blisko twojego H25, więc bardzo pechowo, ponieważ pomyślałbyś, że mając najnowszy sprzęt, będziesz miał najnowsze oprogramowanie radiowe, ale wtedy mamy do czynienia z VW🤦

Mój sprzęt to H22, więc @Impala może dodać do swojej tabeli, że działa z radiem 56.
H22 jest blisko twojego H25, więc bardzo pechowo, ponieważ pomyślałbyś, że mając najnowszy sprzęt, będziesz miał najnowsze oprogramowanie radiowe, ale wtedy mamy do czynienia z VW🤦
Żeby dorzucić do miksu, v1.31.56 nie działa u mnie z HW H22, 3G5035820D, SW 0278

81 - 100 of 175 Posts